maandag 19 januari 2015

Opgeruimd - boekenkast

Onze boekenkast trekt papieren, speelgoeddingetjes en dingetjes in het algemeen aan. Ze verzamelen zich op de boeken, voor de boeken, en bovenop de kast. De peuter kan er niks aan doen, hij kan er niet bij. Hoewel hij dan wel weer de aanleiding is dat daar spullen tijdelijk buiten zijn bereik worden neergelegd door mij of willekeurige andere huisgenoten, waarbij dat tijdelijk een rekbaar begrip is. Ik ben trouwens nog nooit een opvoedboek tegengekomen waarin wordt geadviseerd alles waar je peuter het op heeft gemunt snel buiten zijn bereik te leggen, maar dat terzijde.

We hebben een handige boekenkast met deurtjes voor de onderste helft. Je zou denken dat de rommel nog beter achter die deurtjes kan liggen, want daar zie je het tenminste niet. Maar nee, achter de deurtjes valt het best mee, de dingetjes verzamelen zich in de bovenste zichtbare helft.

De ideale oplossing zou zijn als iedereen in huis zou ophouden met spullen zonder erbij na te denken bovenop of voor de boeken neer te leggen. Ik ga het eens in de groep gooien. Voor nu begin ik met een plank tegelijk tot de hele boekenkast weer voornamelijk gevuld is met boeken. Hieronder zie je de eerste twee planken, nog tien te gaan...

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten