woensdag 22 april 2015

Opgeruimd - afgeleid

O, hoe leuk om tijdens het opruimen leuke spulletjes tegen te komen en schaamteloos afgeleid te raken.

Bijvoorbeeld door mooie kaarten van vroeger:En stickers. Uren ik er mee bezig geweest - stickers sparen, ruilen, en met velletje en al in een schrift plakken zodat je ze later nog kon gebruiken.

Als je stickers maar lang genoeg bewaart, dan plakken ze dus niet echt meer. Maar plakbaar of niet - ik blijf het leuk vinden om naar te kijken.


 

En dan zijn er nog van die spulletjes die ergens uit een doos komen.


Zoals een pakje met wrijfplaatjes voor op de oogpleisters. Die pleister moest op mijn goede oog zodat mijn luie oog beter leerde kijken. Bij een pakje pleisters zat een pakje plaatjes, elke ochtend zocht ik er een uit.

Geld waar je al heel erg lang niet meer mee kan betalen.

Een verdwaalde flippo.

Zo'n poppetje die je in een zakje bij de speelgoedwinkel kocht. Ze zaten per stuk in zakjes verpakt, maar je kon wel een beetje voelen of het er misschien een was die je al had. Het is een baby met een witte luier die roze of blauw verkleurt als je hem onder de warme kraan houdt. Zodat je weet of het een jongetje of meisje is. Toen vond ik dat zeker een week zakgeld waard...

4 opmerkingen:

 1. http://info.dnb.nl/vragen/kan_ik_guldenbiljetten_inwisselen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke tip! Ik had geen idee dat dat nog kan. Voor die twee euro die je er nog voor kan krijgen, met aftrek van de postzegel, denk ik dat ik hem toch maar bewaar...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor dat bedrag zou ik het inderdaad ook niet doen. Maar misschien vind je nog een stapel bankbiljetten van ƒ 1.000 ?

   (Bij het faillissement van DSB Bank hadden Marjolein en ik daar nog een gezamenlijke spaarrekening met € 0,43 erop. Moesten we allebei een formulier van zo'n 8 pagina's invullen en opsturen met postzegel om 't terug te krijgen).

   (reactie hierboven was dus ook van mij)

   Verwijderen
 3. Ik dacht al wel dat jij dat was ja ;-) Een bankbiljet van 1000 gulden heb ik nog nooit in handen gehad, laat staan een hele stapel...

  BeantwoordenVerwijderen