woensdag 24 juni 2015

Opgeruimd - inpakstress

We gaan nog lang niet op vakantie, de kinderen moeten nog drie weken naar school en met de temperatuur en de hoeveelheid regen die afgelopen week is gevallen vraag ik me af waarom we ook alweer gaan kamperen.

Maar voordat je het weet gaan we toch echt en begint de inpakstress. Ik ben wel goed in alles bedenken wat we mee moeten nemen en wat er nog moet gebeuren, maar in de planning gaat het meestal een beetje mis. Er moet altijd op het laatste moment nog veel te veel gebeuren, zoals zaklampen en bijpassende batterijen zoeken, een doosje pleisters voor in de toilettas, en een schaar om de pleisters mee knippen, en een zeiltje dat nog gekocht moet worden (vorig jaar ging ik die in de laatste week voor vertrek nog even kopen, 30 graden en drie kinderen die al vakantie hadden op sleeptouw, om er aangekomen bij de winkel achter te komen dat de kampeerafdeling daar was opgeheven), kijken of er genoeg haringen zijn, nog een laatste was doen, de plantjes nog even water geven, de stofzuiger nog even door het huis, en dan met diezelfde drie kinderen die aan het rond stuiteren zijn omdat we bijna op vakantie gaan. Echt, het lukt allemaal uiteindelijk wel, en we vergeten zelfs niks belangrijks. Maar ik vind het niet meer leuk. En ik ga proberen om nu al te beginnen met ervoor te zorgen dat we dit jaar iets relaxter richting de camping vertrekken.

Het helpt dat tijdens het opruimen van de zolder alle kampeerspullen al wel door mijn handen zijn gegaan en ze allemaal netjes bij elkaar staan. Al langer geleden had ik bedacht dat we een luchtbed nodig hadden voor jongste zoon die niet meer in het campingbedje hoeft, en dan meteen nog een luchtbed ter vervanging van degene die vorig jaar lek was gegaan. Toen ik een paar weken geleden een leuke aanbieding zag voor zelfopblaasbare matjes dacht ik dat het wijs zou kunnen zijn om niet te wachten tot het andere (oude) luchtbed ook lek zou gaan, dus kocht ik er meteen drie. Dat scheelt alvast een zoektocht in de stad in de laatste week voor vertrek.Vandaag heb ik het kampeerservies en bestek bij elkaar gezocht, afgewassen en geteld. Er ontbreken nog wat dingen (en waar o waar zijn al die messen gebleven?) Dus als ik nou komend weekend alvast naar de winkel ga voor een extra bord en bestek, een campingstoel en een zeiltje. Kijk, dan begint het al wat te worden...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten