woensdag 8 maart 2017

Een zoon baren op internationale vrouwendag

Vandaag stond er bovenaan mijn Facebookpagina:
'Ter ere van internationale vrouwendag - We vieren vandaag de geweldige bijdragen van vrouwen aan onze wereld en onze toekomst. "Wacht niet tot iemand anders opstaat om je een stem te geven. Jij bent degene die de wereld kan veranderen." - Malala Yousafzai'

Het is vandaag twaalf jaar geleden dat ik me ervan bewust werd dat het op 8 maart internationale vrouwendag is. Dat kwam zo.

Op die dag werd onze zoon geboren. Een lieve tante stuurde een mailtje om ons te feliciteren en schreef "Klasse hoor, een zoon baren op internationale vrouwendag!".

Sinds die tijd zie ik regelmatig op zijn verjaardag in de krant of op internet artikelen in het teken van internationale vrouwendag. Een dag waarop wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor vrouwenrechten.

Vandaag vierden we een feestje met onze jarige zoon. Wat ben ik trots op hem! Twaalf jaren is hij bij ons en zijn we blij met hem.

En vandaag denk ik ook even aan onze tante die kort na de eerste verjaardag van onze zoon overleed.
En sta ik er ook even bij stil dat ik dankbaar ben om in een tijd en land te leven waarin het vanzelfsprekend is dat ik deze maand ook naar de stembus mag, en dat niet alleen mijn zoons, maar ook mijn dochter naar school gaat en haar eigen keuzes mag maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten