vrijdag 8 augustus 2014

Vakantie (1) - heenweg

Het leek een leuk en praktisch idee om met de fiets op vakantie te gaan.

Ik herinner me een moment een paar maanden geleden dat we een half uur met de auto onderweg waren, het emmertje voor bij wagenziekte al tevoorschijn was gekomen en de jongste in het midden op de achterbank zowel naar links als naar rechts meppen uitdeelde, en dat ik dacht, kunnen we niet een beetje in de buurt op vakantie, en er dan gewoon op de fiets naar toe? Als je op de fiets gaat, heb je daar de hele vakantie je eigen fietsen bij je. Je bent lekker buiten. Waarom ook niet?

We zochten een camping in de buurt en vonden er een in Hoenderloo. Op 26 kilometer afstand van Ede, wat voor peuter van twee niet te lang leek om voorop te zitten, en wat ook voor dochter van vijf, die net op haar nieuwe, grotere fiets paste, te doen leek.

We brachten de spullen een dag vantevoren met de auto en zetten de tent op. Het weerbericht voor de volgende dag was wisselvallig, maar toen we 's ochtends op de fiets stapten was het droog.


Van Ede naar Otterlo fietsten we over de Koeweg. Een fietspad buiten de provinciale weg om, waar het landschap afwisselt van open tot beschut, van hoog naar laag en weer omhoog, met geuren van bos en hei. Om het overzichtelijk te maken staat er aan het begin een koe op het pad, en weet je dat je aan het einde gekomen bent als er opnieuw een koe op het pad staat.


De regenpakken, fietspomp en plakspullen bleven in de fietstas. De petjes en de zonnebrand kwamen er wel uit. We stopten lekker vaak voor iets te drinken of eten. Na een uur of drie kwamen we aan. Trots omdat de oudste twee zelf gefietst hadden, blij omdat we er waren.

Vakantie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten